miercuri, 24 noiembrie 2010

Cyber sex

    Pe măsură ce internetul a luat amploare, numărul persoanelor care practică sexul virtual s-a mărit considerabil. Această formă de descărcare sexuală este practicată de oameni cu vârste variate, începând de la adolescenți până la persoane aflate în a doua parte a vieții. Sexul virtual oferă practicanților un refugiu, locul în care se simt în siguranță din punct de vedere sexual. Iată câteva motive pentru care aceștia se simt confortabil cu sexul virtual:
- timiditatea
- au o proastă imagine de sine
- teama de eșec sexual în viața reală
- explorarea unor fantezii sexuale
- excitația produsă de această nouă formă de satisfacție sexuală
- anonimatul oferit de internet
- lipsa curajului de a împărtăși cu partenerul sexual(în cazul în care acesta există) dorințe sexuale din frica de a fi judecat sau privit ca pervers/ă
- lipsa vieții sexuale în viața reală.
De asemenea, pentru unele persoane cyber sexul poate constitui, inițial, o fantezie.

   Excesul de sex virtual aduce după sine o serie de efecte nocive practicantului. Afundarea în izolare poate duce la dificultăți în stabilirea și menținerea relațiilor intime din viața reală. Nu de puține ori s-a întâmplat ca cei care practicau masturbarea în fața calculatorului sa fie prinși de către partener/ă. Acest lucru atrage reacții vehemente din partea partenerilor: se simt tradați, înșelați. Replici de genul: "nu a fost nimic mai mult de atât, nu s-a întâmplat niciodată în realitate" nu vor atenua dezamăgirea partenerului. Practicarea cyber sexului în exces poate duce de asemenea la masturbare compulsivă și dezvoltarea unei dependențe față de sexualitatea pe internet. Preocuparea obsesivă pentru asta va duce la mințirea partenerului de viață, petrecerea timpului în fața calculatorului numai pentru aceste activități, scăderea apetitului sexual în viața reală, izolare și îndepartare față de intimitatea reală. De foarte multe ori, la adolescenții care nu și-au început încă viața sexuală dar practică masturbarea în fața calculatorului, intervine problema dezamăgirii de real atunci când vor fi puși în situația de a își începe viața sexuală în realitate pentru că virtualul e destul de înșelător. Nici un practicant al sexului on line nu conștientizează impactul acestor excese asupra vieții lui.
"Intimitatea" în fața calculatorului îl va face pe dependentul de sex virtual să privească oamenii doar ca pe obiecte sexuale, obiecte de satisfacere a acestei nevoi.
Paradoxul este că, în secolul vitezei, al comunicării, relațiile interumane sunt tot mai deficitare la acest capitol - interacțiunea oamenilor este din ce în ce mai puțin consistentă.
Tehnica modernă de comunicare înlesnește multe dar elimină un factor extrem de important: CĂLDURA.
Generațiile ce vin din urmă sunt tot mai alienate social.  Se vorbește pe net, se râde pe net, se socializează pe net, se face și sex pe net.... probabil peste câțiva ani o să vină și ciorba pe usb.

Aș dori să închei cu un vers de Adrian Păunescu, foarte sugestiv pentru acest post: "Intrăm în amor fără nume..."

11 comentarii:

 1. Foarte interesant.
  In minte, mi s-au nascut cateva intrebari:
  - e posibil sa existe vreo legatura de cauzalitate intre aceasta dependenta si anumite evenimente din copilarie ?
  - e posibil sa existe, in istoria de viata a unui om care face asa ceva, anumite modele parentale ( posibil o mama rejectiva, un tata absent si slab reprezentat in constelatia familiala) ?
  - care este punctul in care o simpla curiozitate, o fantezie devine patologie ?
  - in ce masura o astfel de preocupare poate fi depasita prin psihoterapie ? si cam ce fel de terapie ar fi potrivita ? (exceptand faptul ca potentialul client are anumite cunostiinte si isi alege singur forma de terapie potrivita )

  RăspundețiȘtergere
 2. frumoasa postare! tinerii(cei neexperimentati inca) au o conceptie total eronata despre sex, ce si cum ar trebui sa fie, iar asta se datoreaza in mare parte computerului (si parintilor care nu stiu ce fac pustii lor pe net si nici sa le explice unele lucruri legate de viata sexuala). Iti sta mintea in loc cand auzi cum Gogu o scuipa-n P---- pe Margareta pt ca asa a vazut el intr-un film porno si crede ca asta ii face ei placere...ori ea ,care la 12 ani, umbla cu tocuri, decolteu, 3 tipuri de ruj pe buze si cu ghiozdanul in spate,incurcand drumul spre clasa cu cel de la sala de avorturi... Nu vreau sa par demodata, dar sunt satula de ce aiureli au astia tineri in cap. Generatiile de azi sunt marcate pe viata de calculator,pe cand cei ca mine ar putea cadea in plasa doar pt o jumatate din viata...Daca e s-o iau si eu pe caile sexului virtual,macar am trait si altceva

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna,
  Esti interesat de schimb de link/includere in blogroll cu site-ul meu?

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna,
  pt. Lotus:
  toate se leaga de copilarie, de felul cum am interpretat noi faptele in anumite momente.
  patologie este atunci cand devine disfunctional,cand afecteaza intr-un mod nesanatos mai multe aspecte ale vietii individului.
  Cat despre terapie, eu unul as merge pe terapie cognitiv-comportamentala.
  Sper ca am fost destul de clar, daca ai ceva nelamuriri nu ezita sa ma intrebi.

  Multumesc BIJOU.

  Ana Maria, e ok schimbul, dar te rog pentru schimburi de link/bannere pe mail nu in comentarii.

  Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 5. Multumesc Bogdan, ai fost foarte clar, mi-ai confirmat niste ipoteze.
  :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Chiar aseara intalnisem pe cineva; si in urma acceptarea webului am avut parte de ceva neplacut; individul avea in fata lui un prunc de numai 6 ani, ce-i "oferea" satisfactie. Fiind o persoana curioasa de fel, l-am intrebat de ce copii asa de mici ?, iar raspunsul a fost " e excitant..."
  pur si simplu m-am ingrozit, chiar voiam sa aflu mult mai multe, iar tipul; foarte calm si deschis, mi-a oferit chiar si poze cand fetita i-o sugea(vorbind deschis), apoi urmatoarele doua poze fusese cand fetita de 6 ani se joaca cu alta de 9... si desigur puse de individ, in varsta de 25 de ani, daca-mi aduc aminte bine.

  RăspundețiȘtergere
 7. trist dar adevarat...cate caractere isi gasesc refugiul in spatele unui monitor..cate frustrari..care-ar fi solutia?asistam la un declin spiritual aproape iminent..

  RăspundețiȘtergere
 8. Din pacate nu exista o solutie care sa functioneze in toate cazurile. Oarecum sunt lucrurile cu care vine la pachet "evolutia"...

  RăspundețiȘtergere
 9. Bună ziua, sunt aici pentru a răspândi această veste bună întregii lumi cu privire la modul în care am primit soțul meu înapoi. Eram nebun când soțul meu mi-a lăsat o altă femeie luna trecută. Dar când mă întâlnesc cu un prieten care ma introduce în profetul Okona, un mare mesager la oracolul pe care îl slujește, mi-am povestit problema profetului Okona despre cum ma lăsat soțul meu. El mi-a spus doar că am ajuns la locul potrivit că voi fi dorința mea de inimă fără nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuie să fac, după ce a fost făcut, în următoarele două zile, soțul meu a sunat mă la telefon și îmi pare rău că m-ai trăit înainte. Sunt atât de fericită și copleșită că trebuie să le spun întregii lumi cum mi-a ajutat profetul Okona să-mi dau dorința inimii. Dacă aveți nevoie de orice fel de ajutor, contactați Profetul Okona la următoarea adresă de e-mail: prophetokona@gmail.com De asemenea, a distribuit atâtea vrăji ca,
  (1) Dacă doriți ex-spate.
  (2) nu ai nevoie de un divorț în căsnicia ta.
  (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
  (4) Vrei să vindeci bolile mortale
  (5) Dacă vreți un copil.
  (6) Vrei să fii bogat.
  (7) Vrei să îți ceri soțul și soția să fie a ta pentru totdeauna.
  (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
  (9) vrei o soție / soț

  RăspundețiȘtergere
 10. Hello friends my name is Camila Rodela and i am from Michigan, United State.I am out here to testify of the good works of DR.OGAGA KUNTA in My life.My husband and I have been married for 27 years with two children.Just two years ago everything came to end.I wanted my husband back and I begged him but he never listened, so, I came across several testimonies about this particular spell caster. Some people testified that he brought their Ex lover back, some testified that he restores womb and cure cancer,and other sickness, some testified that he can cast a spell to stop divorce and also spell to get a good paid job so on. He is amazing, i also came across one particular testimony, it was about a woman called Vera, she testified about how he brought back her Ex lover, and at the end of her testimony she dropped his email.After reading all these, I decided to give him a try. I contacted him via email and explained my problem to him.and he told me what i need to do, I did it and my husband came back to me. We resolved our issues, and we were even happier than ever before DR.OGAGA KUNTA you are a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have any problem and you are looking for a real and genuine spell caster, Try him anytime, he is the answer to your problems. You can contact him via email: ogagakunta@gmail.com and get your problems solve like me.He can solve the following problems and lot more.
  (1) IF YOU WANT YOUR EX-BACK
  (2) YOU WANT TO CONVINCE YOUR HUSBAND TO STOP THE DIVORCE
  (3) YOU WANT TO BE PROMOTED IN YOUR OFFICE
  (4) YOU WANT MEN AND WOMEN TO RUN FIND YOU ATTRACTIVE
  (5) IF YOU WANT TO CONCEIVE OF A CHILD
  (6) YOU WANT TO BE RICH
  (7) YOU WANT YOUR HUSBAND TO LOVE ONLY YOU FOR THE REST OF HIS LIFE
  (8) YOU NEED GOOD LUCK SPELL
  (9) YOU NEED A LOTTERY SPELL
  (10) YOU NEED A JOB
  ogagakunta@gmail.com

  RăspundețiȘtergere